Fileman

8  9  10  15  20  25  30  35  40  45  50  55  60  65  70  75  80  85  90  95  100 

A program egyszerre két szervert képes kezelni,amelyek között a "Szerver váltása" menüponttal lehet váltani.

Abban az esetben,ha még nem jelentkeztél be a másik szerverre,egy bejelentkező ablak fog megjelenni.
Ha két szerverre is be vagy jelentkezve(a fent irt módon), akkor a fájloknál és könyvtáraknál egy "FTPtoFTP" link fog megjelenni, melyre rákattintva,átmásolja a fájlt,vagy az egész könyvtárat a másik szerver aktuális könyvtárába.

Ez több fájl esetében is működik-ekkor a fájlokat ki kell jelölni*, és a lap alján lehet a megfelelő funkciót kiválasztani.

Szerverek közti fájlmüveletek esetén, a lap alján megjelenik egy "Ftplog" link,amelyre kattintva,tételesen kilistázza a másolt fájlok adatait,illetve a másolásra forditott idöt.

Ha bejelentkezéskor a "Két ablak" funkciót választod -és két szerver adatait adod meg - akkor a program egyszerre , két külön ablakban jeleniti meg a két szerver adatait.

A könyvtáraknál található "Del" menüpont-rákérdezés után- törli a teljes könyvtárat(minden alkönyvtárral,és fájllal együtt)!!

A könyvtáraknál látható szám az adott könyvtárban levő fájlok összméretét jelzi kilobyte-ban*, illetve a Ts: jelzésű szám az az adott könyvtár teljes! méretét(az összes benne található alkönyvtár,és fájl együtt) Megabyte-ban.

A lap tetején látható "az aktuális könyvtár teljes mérete" szöveg után található szám* szintén, az adott könyvtár teljes! méretét(az összes benne található alkönyvtár,és fájl együtt) jelzi Megabyte-ban.

A "Teljes könyvtárfa" menüpont megmutatja a tárhelyen levő összes mappát jelezve azok hierarchikus elrendezését is!

Lehetőség van mappák illetve a könyvtárakban levő fájlok keresésére, találat esetén a keresett könyvtárat,vagy a fájlt magában foglaló könyvtárat nyitja meg a rendszer.

A fájlokat el lehet küldeni email mellékletként tetszőleges címre.

Lehetőség van közvetlen ftp (ftp://) cimről is a tárhelyre másolni fájlokat, a lap alján található "FTP to FTP" menüponttal, ilyenkor megjelenik egy oldal,ahol megadhatod a file ftp címét, illetve-opcionálisan- a szerverhez tartozó nevet,jelszót; ha nem adod meg a nevet és a jelszót,akkor a rendszer névtelenül próbál bejelentkezni.

A névtelen bejelentkezéshez,az adott szerveren engedélyezve kell hogy legyen az anonym hozzáférés.

Ha új(abb) szerverre szeretnél bejelentkezni,azt a "Kilépés a(z) ... szerverről" menüponttal teheted meg; ilyenkor kilép a másodjára megadott szerver/kapcsolatból,és a fentebb irt módon új szervert tudsz megadni.

A "Mail to Ftp" menüvel-a bejelentkezési adatok megadása után-, a postafiókodban levő(e-mailban érkezett) fájlokat tudod a tárhelyedre fetölteni.

Új(abb) mailszerver megadása, az azonos nevű menüponttal történhet-ekkor törli az előzőleg megadott bejelentkezési adatokat, és a "Mail to Ftp" menüvel ujabb szerverre tudsz bejelentkezni.

Ehhez hasonlóan az"Url to Ftp" menüvel url(http://) címről lehet feltölteni a tárhelyre, HTTP protokoll segitségével; a "Home to Ftp" menüvel pedig a saját gépről(Pc,Telefon)*.

A "Kilépés" menüpont minden! adatodat törli a rendszerből!

A zippel il. "targz"-vel tömörített fájlokat (a "*.zip","*.jar" és "*.tgz" kiterjesztéssel rendelkező fájlok alatt található, "Kibont" menüpontra kattintva) a rendszer kicsomagolja a tárhely aktuális könyvtárába- amenyiben a tömörített fájl tartalmazza az eredeti útvanalakat(könyvtárszerkezetet)- abban az esetben a program is létrehozza (az adott könyvtáran belül) az eredeti könyvtárstruktúrát!!

Lehetőség van fájlok/mappák tömörítésére zip/rar archívumba,egyesével vagy csoportosan,kijelölés alapján; a fájloknál/mappáknál,vagy a lap alján található "[ZIP]" illetve "Tömörít" menüpontot kiválasztva.

Lehetőség van fájlok hozzáadására,már létező archivumhoz;ez a megfelelő fájlokat kijelölve,és a lap alján található "Hozzáadás archivumhoz" menüpontot választva lehetséges.Ekkor a rendszer megkérdezi a az adott tömörítvény nevét(amely lehet *.tgz,*.zip,*.jar),majd azt megadva a kijelölt fájlokat hozzáadja a megadott tömörítvényhez.

A rendszer lehetőséget nyújt a fájlok online szerkesztésére is, ehhez elég a "EDIT" menüpontra kattintani,ekkor megjelenik a fájl tartalma(a belépéskor beállított sor oldalanként), az adott sor sorszámára kattintva,az adott sor egy szövegmezőben fog megjelenni, igy módosítható,és a "Módosít" gombra kattintva a rendszer elmenti a szerverre az íly módon módosított fájlt.

Amennyiben a szerkesztett sor végére egy ujsor karaktert teszel,és elmented,uj üres sor jön létre; ha törlöd a sor tartalmát és ugy mented el,a sor törlődik.

A szerkesztett fájlokban lehetőség van keresésre,a rendszer kilistázza a találatokat, majd a megfelelő találat sorszámára kattintva,a program az adott sort megnyitva szerkesztésre, visszatér a teljes fájlnézetbe,törölve a keresést.

Amennyiben csak egy megfelelő sort talált,az közvetlenül szövegmezőben jelenik meg, és az adott sort elmentve,tér vissza a teljes fájlnézetbe.

A *.php illetve a *.html fájloknál lehetőség van a kód szintaktikáját kiemelő "Kódszinezés" használatára is,a lap alján található azonos nevü menüt kiválasztva.


*Wapos felületen nem minden funkció elérhető!!!

©Ronyn®
Avatar

Bejelentkezés

Szerver neve:


Neved:

Jelszavad:Szerver neve[2]:

Neved[2]:

Jelszavad[2]:

Sorok száma:

Szerkesztett sorok száma:

Karakterkódolás:

Ablakok:
Összes mozgatott adat: 196.8275 Gb
Oldal generálása 0.0306 mp-ig tartott
Nagyitás  Akadálymentes 

Webstat