Opera Mini Leirás

OMP
OPERA MINI LEIRÁS
(©An@rchia)

11.Eszközök

Eszközök
(Elérési útvonala: Menü -> Eszközök


Funkciók
Forgalom/Memória
Itt a telefon, az alkalmazást érintő memóriáját, annak állapotát, és a böngészéssel, letöltéssel járó adatforgalmat láthatjuk.
Átvitel (szakasz) = az aktuális, alkalmazásba való belépéstől számított adatforgalom alakulása. Be/ki böngészés = az oldalak letöltésével járó, a hálózatra feltöltött és onnét visszaérkező letöltött adatmennyiség kb-ban mérve. Be/ki letöltés = az OM-vel való letöltés (13. rész) adatforgalmának mérése kb-ban. A Törlés linkkel törölhetjük ennek a szakasznak a tartalmát.
Átvitel (összes) = az alkalmazás első indítása vagy a számlálók legutóbbi törlése ota mért összes adatforgalom alakulása kb-ban. A Törlessel törölhetjük az összes számláló adatait.
Telefon memória
Szabad = jelenleg, az alkalmazást érintő szabad memóriája a telefonnak.
Java-Heap = a telefon Java alkalmazások futtatása érdekében rendelkezésére álló memória mennyisége, amit - ha a telefon is lehetővé teszi - személyre szabhatunk.
Összes = az összes memória mely az alkalmazás rendelkezésére áll.
A Szerkesztés linkkel egy további részt hozhatunk elő, mely az alkalmazás felhasználható memóriáját számolja össze, és két szövegmezőt, melyek a Java-Heap méretét és a vágólap szövegméretét állítja be. Ez utóbbi kettő telefonfüggő.

Cache törlése
A telefon memóriájának kímélese és az alkalmazás gördülékenyebb működése végett a böngészés során felgyülemlett, de azóta már feleslegessé vált oldal tartalmak a gyorsító tárból (cache) való törlése.

Beállítások
(Bővebben a 12.Beállitások részben.)

Súgó
Bevezetés
Itt találjuk azt az oldalt, amivel legelőször találkoztunk az OM indításakor. Ha a használat során később is szeretnénk ellenőrizni a hálózati kapcsolatunk helyességét, akkor ezen az oldalon megtehetjük.
13.Billentyűparancsok
Ezen az oldalon láthatjuk összesítve a billentyűkhöz hozzárendelt funkciók aktuális állapotát. Mint láthatjuk, a 2, 4, 5, 6 és 8-as gombokat nem mutatja, mert azok funkciói nem változtathatók meg. Amik még nem módosíthatók, azok az előre (# #), az alsó és felső menüsáv ki vagy bekapcsolása (* *), az ablakok panel (# *), a cache panel (* #) és a panelek közti váltás [# <-o-> (<-o-> = a joystick v. a navigációs gyűrű jobbra/balra mozgatása)] billentyű parancsai.
Online súgó
A hálózatra csatlakozva lehet a módosított OM-vel kapcsolatos, segítséget tartalmazó oldalakat betölteni. Ennek a funkciónak az indítása adatforgalommal jár. Az oldalra mutató link a készítők orosz nyelvű oldalára mutat.
Hibabejelentés
Ha valamilyen hibát találunk az OM használata során, akkor ezt a linket indítva jelezhetjük a készítőknek. A link indítása adatforgalommal jár. A link a készítők hibabejelentésre szolgáló orosz nyelvű oldalára mutat.
Sms küldés
Sms üzenetet küldhetünk ezzel a menüponttal úgy, hogy közben nem kell az OM-ből kilépnünk. Az sms küldéséhez az alkalmazás a telefon üzenetküldő részét veszi igénybe. TEHÁT EZ NEM INGYEN SMS KÜLDÉSI LEHETŐSÉG! A megírt üzenet a felhasználó tarifacsomagja szerinti sms küldési áron és darabszámon lesz kiszámlázva. Az üzenet küldése előtt az alkalmazás kiírja, hogy hány darab sms-be fér bele az üzenet, és küldés előtt a küldés engedélyezését is megkérdezi. Ha ez mégsem így történne, akkor elképzelhető, hogy a telefonban, a Java alkalmazás beállításainál nincs engedélyezve az alkalmazás számára az üzenetek küldése. Ezt nézzük meg, kapcsoljuk be!
Névjegy
Az OM "bemutatkozása", néhány tulajdonságának leírása, meg még pár link ami hasznos lehet.


Módosította:Anarchia
2008.01.16 23:59:01

10.Oldalak menü

12.BeállitásokAktuális hírek az Operáról (Rss)
Témák
Opera Mini Portál
[]

Oldal generálása 0.1475 mp-ig tartott

Mini optimalizalt))
Opera

Webstat