Opera Mini Leirás

OMP
OPERA MINI LEIRÁS
(©An@rchia)

1.Bevezető

Bevezető

Az Opera Mini a norvég Opera Software ASA szoftverfejlesztő cég által mobiltelefonra készített internet böngésző, mely a weboldalak mellett wapoldalak megnézésére is alkalmas.
A megtekinteni kívánt oldalakat a program az adott mob.telefonra optimalizálja megjelenésben, azok tartalmát - akár 90 %-osan - tömöríti, hogy az adatforgalom alakulása is alkalmazkodjon a mobilos szokásokhoz és internetes költségekhez. A takarékosságnak viszont ára van!
Ha képesek vagyunk lemondani a weboldalakon megjelenő multimédiás elemekről (pl. mozgó képekről, hangokról, flash tartalmakról, bizonyos fájlformátumokról: pdf, doc), akkor egy sokoldalúan felhasználható, költséghatékony internetes böngészőt kapunk a mobilunkra, amit bárhová magunkkal is vihetünk.
Az OM-t hivatalos részről maga a norvég cég is fejleszti, javítja, csinosítja folyamatosan, de ezt nem hivatalos részről lelkes orosz és magyar cyber partizánok is megteszik, és látni fogjuk - hogyha a hivatalos és nem hivatalos (módosított) OM-t összehasonlítjuk -, eléggé jó hatásfokkal.
A különbségek a módosított OM javára: billentyűzetről való irányítás; a Mini megjelenésének, színsémájának egyedi alakítása; (telefontól függően) a telefon fájlrendszeréhez, így a telefonban tárolt képekhez, hangokhoz, videókhoz, egyéb fájlokhoz való hozzáférés és a velük való műveletek lehetősége; a böngészett oldalak tartalmának lementése és visszakeresése; mappákba rendezhető könyvjelzők, (a 2.04-es verziótól kezdődően) FTP kliens használatával - ha a telefon is lehetővé teszi - a telefonban tárolt állományok tárhelyre való fel és le mozgatása;
letöltés az OM-vel a telefon gyári böngészőjét mellőzve; egyszerre több ablakos böngészés; a kijelző elforgatása; több vágóasztalos másolás-beillesztés; és még lehetne sorolni a sok-sok megannyi funkciót, ami által ez az alkalmazás internetezésből - kis túlzással - szinte többet tud, mint maga az egész telefon. :-)
Ezen használati útmutatóban ez utóbbiról, a módosított Opera Miniről lesz szó.
Konkrétabban a 2.04-es és 2.05-ös verziókról.


Módosította:Anarchia
2008.01.16 23:59:01

2.Kezdő lépésekAktuális hírek az Operáról (Rss)
Témák
Opera Mini Portál
[]

Oldal generálása 0.0549 mp-ig tartott

Mini optimalizalt))
Opera

Webstat