Opera Mini Leirás

OMP
OPERA MINI LEIRÁS
(©An@rchia)

10.Oldalak menü

Oldalak menü
(Elérési útvonal: Menü -> Oldalak menü)

Funkciók
Linkek menü

Letöltés = a kijelölt URL-cím letöltése az OM-vel. (Bővebben a 15.Letöltés részben.)
Wap böngésző = a kijelölt URL-cím letöltése a telefon gyári böngészőjével. Ilyenkor az alkalmazás a telefon saját böngészőjét hívja be, és a letöltést vele végezteti el. Előfordulhat (a telefon típusa és az OM beállítása szerint), hogy az alkalmazás bezárul, és a letöltés végeztével a telefon saját böngészője marad nyitva.
Másolás = a kijelölt URL-cím másolva lesz, ami az alkalmazás vágólapján tárolódik. [Bővebben a 12.Beállítások rész -> Szöveg és Kijelző menüpontokban, valamint a 16.Egyebek részben: Az Opciók (egyebek) menüben megjelenő funkciók.]

Új ablakban = a kijelölt URL-cím új ablakban kerül megnyitásra.

Új ablak a háttérben = a kijelölt URL-cím új ablakban kerül megnyitásra, de úgy, hogy ellenben az előbbi menüponttal, letöltésnél nem ugrik a kijelző képe is az új ablakra, hanem az eredeti ablak tartalmát láthatjuk továbbra is, míg az új letöltés is elkészül attól függetlenül. Ha kész, az ablakok közti váltásnál írtak szerint váltogathatunk közöttük.

Könyvjelzőbe = a kijelölt URL-cím a k.jelzők közé kerül mentésre. Ha mappás k.jelzőink vannak, akkor a k.jelző az aktuálisan használt (legutóbb nézett) mappába fog kerülni.

Linkek könyvjelzőbe = a böngészett oldalon található összes link (URL-cím) megjelenik egy listán, amiről egyenként azokat megjelölve (kipipálva) kiválaszthatjuk a k.jelzőbe felvenni kívánt linkeket. Elhelyezésük az aktuális mappába fog történni. Ha a szortírozásra kerülő link mögötti oldalnak ikonja is van, az a k.jelzőknél nem fog szerepelni.

Tartalom

Szöveg/kijelző = a böngészett oldalból a kijelzőn álló résztől kezdve egy szövegmezőben láthatóvá és szerkeszthetővé válik a szöveges tartalom. Hogy így is mennyi fog látszani, az függ a Menü -> Eszközök -> Beállítás -> Szöveg menüpont Szövegmező és Szövegblokk szegmensében meghatározott értékektől.

Szöveg/oldal = a teljes böngészett oldal szöveges tartalma szövegmezőn válik láthatóvá és szerkeszthetőve. Ha a tartalom mérete nagyobb, mint a fentebb írt szövegmező és szövegblokk mérete, akkor több szövegablakba kerül a tartalom. Az ablakok között váltogatni az Opciók -> Előző / Következő menüpontban, vagy az Opciók -> Oldalak száma részben tudjuk direkt megadni. A szövegmező fölötti fejlécen láthatjuk a szövegablakok számát. A Frissítés/infó pedig a szövegablakok számán túl azt is megmutatja, hogy a szöveg összesen hány karaktert tartalmaz.

Kép mentése = a kijelölt kép (amikor a képet körülvevő keret és - beállítástól függően - az abban szereplő szövegmező színe eltér az amúgy a kijelölt URL-címet letöltő keret színétől) a kijelzőn szereplő méretben mentésre kerül a fájlkezelőbe.

Összes kép mentése = a böngészett oldalon található összes kép egy listán jelenik meg, és abból kiválaszthatjuk a menteni kívánt képet. Kiválasztás után a fájlkezelőben keressük meg a célmappát, nyomjuk meg a Menü -> Mentes ide, adjunk neki nevet és mentés! A kép png formátumban kerül elmentésre.

Kereső
A böngészett oldalon található szöveges állományban kereshetünk ezzel a funkcióval. A szövegmezőbe beírjuk a keresendő szót vagy szótöredéket, majd kijelöljük, hogy Jegyzet érzékelést (szótöredékkénti) v. Szót egészben keressen. Alább a keresés kezdését választhatjuk ki. Jelzéstől = a böngészett oldalon a kijelző állásától induljon. Kezdettől = az egész oldalon keressen.

Könyvjelző hozzáadása
A böngészett oldal URL-címének feltétele a k.jelzőkbe. A felvétel az aktuális mappába történik.

Mentés
A böngészett oldal képi és szöveges tartalmát menthetjük el egészben a fájlkezelőbe. (Pl. a későbbi offline módban való megnézéséhez.) Kiválasztjuk ezt a menüpontot, belépünk a fájlkezelőbe, megkeressük a célmappát, majd Menü -> Mentés ide. Nevet adunk neki és mentés! Az elmentett fájl oms kiterjesztéssel kerül elmentésre.

Betöltés
Az előbbi módon elmentett fájlokat ezzel a menüponttal tölthetjük be újra.
Kiválasztjuk ezt a funkciót, belépünk a fájlkezelőbe, megkeressük a célmappát és célfájlt, majd Menü -> Megnyitni ezt. Ez utóbbi műveletet az 5-ös gomb megnyomása is helyettesítheti. Attól függően kerül az oldal tartalmának betöltése, amilyen beállítási értéken volt az alkalmazás az oldal mentesekor. Tehát pl. a képek megjelenése ettől függ, és nem az OM aktuális, képek betöltése beállításaitól.


Módosította:An@rchia
2008.03.20 16:01:24

9.Navigáció

11.EszközökAktuális hírek az Operáról (Rss)
Témák
Opera Mini Portál
[]

Oldal generálása 0.0482 mp-ig tartott

Mini optimalizalt))
Opera

Webstat