Opera Mini Leirás

OMP
OPERA MINI LEIRÁS
(©An@rchia)

4.Kezdőoldal

A kezdőoldal

(Haladáshoz használhatjuk a 2-es (soronként fel), 8-as (soronként le), 4-es (kijelző méretben fel), 6-os (kijelző méretben le) és az 5-ös gombot (kattintás) a joystick vagy a navigációs gyűrű helyett is.

Alapesetben a kijelző három részre van osztva.
A kijelző tetején a felső menüsáv, és azon különböző információk vannak.
Közepén maga a kezdőoldal.
Első sora a böngészni kívánt cím megadása.
A www. kezdés már előre be van írva. Az Opciók (Egyebek) menüpont megnyomásával később a már böngészett címeket tudjuk újra előhívni.
Második sor a Yahoo keresője.
Ide keresőszavakat/szót írhatunk be, ami alapján fog a Yahoo a világhálón keresni.
Harmadik sorban további keresőket találhatunk, amiknek számát magunk határozhatjuk meg a mellette lévő kis négyzetre kattintva. Ott kiválasztjuk (pipával a kis négyzetbe) a nekünk tetsző keresőket, majd az 5-ös gombbal kiválasztjuk a sor hosszantí négyzetébe, hogy alapesetben melyik kereső legyen az elsődleges.
Tovább menve lefelé a Hivatkozásokat találjuk. Ezen részben megjelenő linkeket a készítők határozták meg, azokat mi megváltoztatni nem tudjuk. Bár olykor hasznosak is lehetnek azok a linkek, de ha mégsem kívánjuk használni, akkor a Hivatkozásokra kattintva eltűnik ez a rész egészen az alkalmazásból való kilépésünkig. Következő belépésnél újra megjelennek.
Még lentebb azokat a Könyvjelzőket láthatjuk, amiket a k.jelző felvételekor/szerkesztésekor kiválasztottunk, hogy a kezdőoldalon is mutatva legyenek. A Könyvjelzők linkre kattintva juthatunk el a további k.jelzőkhöz.
Majd a lap alján találjuk (ha már böngésztünk annyit) a 3 legutóbb látogatott oldal linkjét mint Előzményeket. Az Előzmények linkre kattintva juthatunk el a további előzményekhez.
A kijelző harmadik része az alsó menüsáv. Itt láthatjuk középen az órát, valamint jobbra és balra a kijelző alatti gombokhoz éppen hozzárendelt opciók feliratait.
Az alsó és felső menüsáv beállítástól függően kikapcsolható (* gomb kétszeri megnyomásával), így akár a teljes kijelző méretben láthatjuk a kijelző középi részét, a böngészett oldalt.

Menü
(menüpontok részletezve később)

Az OM kezdőoldalán látjuk a kijelző bal alsó sarkánál írva. Az ez alatti gombbal léphetünk be a menübe. (A jobb alsó sarokban lévő a vissza gomb.)

Átjáró
Itt találjuk a böngészni kívánt cím megadásához, a könyvjelzőkhöz, a kezdőoldalra, az előzményekhez, az FTP-klienshez és a fájlrendszerhez vezető utasításokat.5.Átjáró

Ablakok
Ezzel a funkcióval egyszerre több oldalon is szörfölhetünk, váltogatva az ablakok között, mintha egyszerre több telefon lenne a kezünkben, és mindegyiken mást és mást látnánk.8.Ablakok

Navigáció
Itt lehet a már böngészett oldalak között előre és vissza lépkedni, valamint a visszaállítási műveletet elvégezni.9.Navigáció

Oldalak menü
A böngészett oldal linkjeivel, az oldal tartalmával lehet ténykedni, az oldalon található szövegek között keresni az itt lévő keresővel, és az oldal tartalmát lehet a fájlkezelőbe elmenteni vagy onnét betölteni.10.Oldalak menü

Eszközök
Itt találjuk a böngészési adatforgalomra és az alkalmazás memóriájára vonatkozó információkat, a gyorsítótár (cache) ürítését, az alkalmazás beállításait, és a súgóban található információkat.11.Eszközök

Útvonal
Ez Sony Ericsson telefonok esetében működik. Ezzel lehet háttér módba tenni az OM-t. Így tudjuk a telefon menüjében navigálva más funkcióit használni anélkül, hogy az alkalmazásból kilépnénk.

Kilépés
Kilépés az OM-ből az alkalmazás bezárásával.


Módosította:Anarchia
2008.01.16 23:59:00

3.OM indítása

5.ÁtjáróAktuális hírek az Operáról (Rss)
Témák
Opera Mini Portál
[]

Oldal generálása 0.0445 mp-ig tartott

Mini optimalizalt))
Opera

Webstat